Blogista

Teoriapiikki: piikillinen teoriaa tai teorian peak, intensiivinen hetki siellä jossakin. Vaihtoehtoisesti transversaali, joka lävistää erilaisia asioita teoreettisesti.

Alla vanha (2011-2014) kuvaus blogin taustoista. Uusi tulossa joskus. Sillä välin kuuntelusuositus: Selitä mulle -podcast.

Blogin tarkoituksena on esitellä ja kehittää post-mannermaisen filosofian ajatuksia suomeksi. Englanninkielinen blogosfääri on äärimmäisen aktiivinen tällä saralla – tarkoitan erityisesti ”object-oriented ontologyn” ja spekulatiivisen realismin ympärillä käytäviä keskusteluja – mutta suomeksi ei löydy vielä kovin montaa aktiivista filosofista blogia. Näin pienessä maassa monet kokevat, että jos on sanottavaa näistä asioista, se kannattaa joko jättää sanomatta tai työstää lehteen julkaistavaksi. Tämä on harmi. Blogit mahdollistavat erilaista ajattelua kuin lehdet tai yksin harrastettu nojatuolifilosofia, eivät välttämättä voimakkaampaa, mutta kokeilemisen arvoista.

Kuten ajattelu ja politiikka, myös bloggaaminen tapahtuu kokeilemalla: hapuillaan ja tartutaan siihen, mitä käteen osuu. Blogissa ollaan tulemisen tilassa, viimeistellyn tekstin ja puhtaan idean välissä.

Tämän blogin tulosuuntia:

1 thought on “Blogista

  1. Hei!
    Olen Masi Shalchi. Kotisivujeni osoite on http://www.masishalchi.com. Sivujeni tarkoituksena on esitellä ihmisille mielenkiintoisia puheita TIETOISUUDESTA, RAKKAUDESTA ja MEDITAATIOSTA ja näkemyksiä Myötäelämisen Taidosta (NVC), Toimiva Perhe-mallista, demokraattisesta koulutuksesta, talousdemokratiasta, singulariteetista ja eksistentiaalisista riskeistä.
    Otin sinuun yhteyttä, koska ajattelin, että olet ehkä kiinostunut sivuistani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s